Játra na smetaně s tymiánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1/2 ks cibule 1 - 2 snítky tymián 20 ml whisky mletý pepř 200 ml smetana ke šlehání rostlinný olej 600 g kuřecí játra
Postup Játra na smetaně s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Cibuli s česnekem oloupeme
Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm zprudka orestujeme. Poté je vyjmeme a uchováme v teple
Ve výpeku necháme zezlátnout na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podlijeme koňakem či whisky a alkohol necháme vypařit. K játrům vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a ještě krátce prohřejeme
Játra na smetaně s tymiánem podáváme nejlépe s rýží.