Játra na smetaně s tymiánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1/2 ks cibule
1 - 2 snítky tymián
20 ml whisky
mletý pepř
200 ml smetana ke šlehání
rostlinný olej
600 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Cibuli s česnekem oloupeme

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm zprudka orestujeme. Poté je vyjmeme a uchováme v teple

  3. Ve výpeku necháme zezlátnout na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podlijeme koňakem či whisky a alkohol necháme vypařit. K játrům vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a ještě krátce prohřejeme

  4. Játra na smetaně s tymiánem podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!