Játra Jonatan recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce hladká mouka 80 g anglická slanina 650 g vepřová játra 2 ks kyselejší jablko podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby sádlo petrželová nať
Postup Játra Jonatan recept
Postup přípravy receptu
-
Umytá a ubrouskem osušená játra nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Kyselejší jablka oloupeme a pokrájíme na plátky.
Nakrájená játra prudce opečeme na pánvi na sádle nebo oleji. Přidáme pokrájenou slaninu, pokrájená jablka a krátce podusíme. Hladkou mouku osolíme a opepříme. Připravenou směsí zaprášíme játra a potom mícháme a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme játra zakápnout vodou. Nakonec podle chuti směs dosolíme. Já používám ještě navíc domácí vegetu bez éček.
Játra Jonatan podáváme posypaná sekanou petrželovou natí nebo řeřichou. Jako přílohu zvolíme hranolky nebo bramborovou kaši. Játra můžeme také podávat s jablečným kompotem nebo salátem z červené řepy.