Játra Jonatan recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce hladká mouka
80 g anglická slanina
650 g vepřová játra
2 ks kyselejší jablko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Umytá a ubrouskem osušená játra nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Kyselejší jablka oloupeme a pokrájíme na plátky.

  2. Nakrájená játra prudce opečeme na pánvi na sádle nebo oleji. Přidáme pokrájenou slaninu, pokrájená jablka a krátce podusíme. Hladkou mouku osolíme a opepříme. Připravenou směsí zaprášíme játra a potom mícháme a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme játra zakápnout vodou. Nakonec podle chuti směs dosolíme. Já používám ještě navíc domácí vegetu bez éček.

  3. Játra Jonatan podáváme posypaná sekanou petrželovou natí nebo řeřichou. Jako přílohu zvolíme hranolky nebo bramborovou kaši. Játra můžeme také podávat s jablečným kompotem nebo salátem z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!