Jarní zelený hummus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 1 lžička koriandr pepř 2 lžíce citronová šťáva 1 lžíce mletý kmín 2 lžíce panenský olivový olej 150 g zelený půlený hrách 2 lžíce mletý sezam na ozdobu jarní cibulka
Postup Jarní zelený hummus recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách bez namáčení uvaříme (trvá to asi 20 minut). Zbylou vodu scedíme a schováme si ji na později.
K hrachu přidáme utřený česnek, ostatní dochucovadla a
rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle potřeby přilijeme scezenou vodu. Hummus
by neměl být příliš řídký, spíš pomazánkové konzistence.
Jarní zelený hummus podáváme s plackami - třeba s libanonským chlebem nebo jako pomazánku na celozrnném chlebu. Jarní zelený hummus zdobíme jarní cibulkou.