Jarní zelený hummus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
1 lžička koriandr
pepř
2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce mletý kmín
2 lžíce panenský olivový olej
150 g zelený půlený hrách
2 lžíce mletý sezam
na ozdobu
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Hrách bez namáčení uvaříme (trvá to asi 20 minut). Zbylou vodu scedíme a schováme si ji na později.

  2. K hrachu přidáme utřený česnek, ostatní dochucovadla a

  3. rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle potřeby přilijeme scezenou vodu. Hummus

  4. by neměl být příliš řídký, spíš pomazánkové konzistence.

  5. Jarní zelený hummus podáváme s plackami - třeba s libanonským chlebem nebo jako pomazánku na celozrnném chlebu. Jarní zelený hummus zdobíme jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!