Horký paprikový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
majoránka
1 ks cibule
1 - 2 lžíce olivový olej
4 ks červená paprika
čerstvě mletý pepř
sušený česnek
100 g olivy bez pecky
sladká sójová omáčka
chilli pasta
100 g čerstvý baby špenát
1 sklenka rajčatové pyré se zeleninou

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu. Cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Papriky zbavíme středu a nakrájíme na nudličky, baby špenát omyjeme a necháme okapat. Olivy slijeme, můžeme použít zelené, černé, plněné papričkou či ochucenou pastou. Olivy rozkrojíme minimálně na půlky

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve dozlatova osmahneme cibuli. Pak vhodíme špenát a necháme ho za občasného promíchání "klesnout". Přidáme papriky, osolíme, opepříme a podle potřeby trošku podlijeme vodou. Když nám paprika trochu změkne, přidáme sójovou omáčku, olivy, rajčatové pyré, majoránku, chilli pastu a promícháme. Necháme pár minut dusit, aby se nám šťáva trochu zredukovala. Pak odstavíme a podle potřeby ještě dochutíme, můžeme přidat i špetku sušeného česneku

  3. Horký paprikový salát podáváme na pečivu, já použila racio chlebíčky. Dá se jíst teplý i studený, klidně i jako příloha k masu a grilovaným pochoutkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!