Jarní zelená polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl pažitka 1 lžička vegeta 2 hrnky šťovík 4 ks bobkový list 1 kelímek zakysaná smetana 0.5 kg hovězí maso naťová cibulka 4 ks vejce natvrdo čerstvá petrželka 4 kuličky celý černý pepř 6 ks nové malé brambory 0.3 hlávky nové hlávkové zelí
Postup Jarní zelená polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme vařit doměkka, nejlépe den předem.
Do jiného hrnce dáme vařit brambory nakrájené na čtvrtky (i staré, ale není to ono), zelí nakrájené na kostky, s bobkovým listem, celým černým pepřem a solí.
V polovině vaření přidáme na proužky nakrájený šťovík, na kroužky nasekanou zelenou cibulku, na kostky nakrájené maso, dolijeme vývarem z masa, přidáme vegetu a vše dovaříme.
Na talíř položíme půlku vařeného vejce, usekaný kopr s petrželkou a pažitkou. Přelijeme polévkou tak, aby každý měl i čtvrtky brambor. Navrch ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
Jarní polévka je opravdu zelená a trochu nakyslá, ale právě s vejcem je opravdu velikonoční a velmi osvěžující. Doba přípravy je uváděna kromě vaření masa. Suroviny jsou uvedeny na 2 l jarní zelené polévky. Počet vajec je podle počtu strávníků.