Jarní zelená polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
pažitka
1 lžička vegeta
2 hrnky šťovík
4 ks bobkový list
1 kelímek zakysaná smetana
0.5 kg hovězí maso
naťová cibulka
4 ks vejce natvrdo
čerstvá petrželka
4 kuličky celý černý pepř
6 ks nové malé brambory
0.3 hlávky nové hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme vařit doměkka, nejlépe den předem.

  2. Do jiného hrnce dáme vařit brambory nakrájené na čtvrtky (i staré, ale není to ono), zelí nakrájené na kostky, s bobkovým listem, celým černým pepřem a solí.

  3. V polovině vaření přidáme na proužky nakrájený šťovík, na kroužky nasekanou zelenou cibulku, na kostky nakrájené maso, dolijeme vývarem z masa, přidáme vegetu a vše dovaříme.

  4. Na talíř položíme půlku vařeného vejce, usekaný kopr s petrželkou a pažitkou. Přelijeme polévkou tak, aby každý měl i čtvrtky brambor. Navrch ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

  5. Jarní polévka je opravdu zelená a trochu nakyslá, ale právě s vejcem je opravdu velikonoční a velmi osvěžující. Doba přípravy je uváděna kromě vaření masa. Suroviny jsou uvedeny na 2 l jarní zelené polévky. Počet vajec je podle počtu strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!