Jarní zelená polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
pažitka
1 lžička vegeta
2 hrnky šťovík
4 ks bobkový list
1 kelímek zakysaná smetana
0.5 kg hovězí maso
naťová cibulka
4 ks vejce natvrdo
čerstvá petrželka
4 kuličky celý černý pepř
6 ks nové malé brambory
0.3 hlávky nové hlávkové zelí
Postup Jarní zelená polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme vařit doměkka, nejlépe den předem.
Do jiného hrnce dáme vařit brambory nakrájené na čtvrtky (i staré, ale není to ono), zelí nakrájené na kostky, s bobkovým listem, celým černým pepřem a solí.
V polovině vaření přidáme na proužky nakrájený šťovík, na kroužky nasekanou zelenou cibulku, na kostky nakrájené maso, dolijeme vývarem z masa, přidáme vegetu a vše dovaříme.
Na talíř položíme půlku vařeného vejce, usekaný kopr s petrželkou a pažitkou. Přelijeme polévkou tak, aby každý měl i čtvrtky brambor. Navrch ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
Jarní polévka je opravdu zelená a trochu nakyslá, ale právě s vejcem je opravdu velikonoční a velmi osvěžující. Doba přípravy je uváděna kromě vaření masa. Suroviny jsou uvedeny na 2 l jarní zelené polévky. Počet vajec je podle počtu strávníků.