Grilovaný krůtí steak plněný žampióny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 ml olej
1 špetka sůl
1 svazeček pažitka
1 špetka tymián
300 g žampiony
100 ml smetana ke šlehání
500 g krůtí prsa
1 lžička čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z krůtích prsou připravíme 4 silnější plátky a v každém uděláme ostrým nožem kapsu. Pokud to tvar prsou neumožňuje, nakrájené plátky jen opatrně naklepeme

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na plátky pokrájené žampióny, česnek utřený se solí, pepř, tymián, promícháme a krátce společně opečeme

  3. Přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme odpařit téměř všechnu tekutinu. Žampióny necháme zchladnout a směs rozdělíme na jednotlivé plátky masa (nebo dovnitř kapsy)

  4. Masové kapsy nakonec uzavřeme špejlí anebo plátky přehneme přes náplň a okraje spíchneme párátkem

  5. Plněné krůtí steaky plněné žampiony nakonec osolíme, potřeme jemně olejem a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 4 minuty

  6. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!