Jarní vaječný svítek s pažitkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
8 ks vejce
50 g máslo
100 g ementál
100 g kysaná smetana
3 ks jarní cibulka
100 g jemné ovesné vločky
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme trochu soli, jemné ovesné vločky, smetanu a nahrubo nastrouhaný ementál. Vše důkladně prošleháme a necháme odstát. Jarní cibulky i s natí očistíme a nasekáme na velmi drobno. Pažitku také drobně nasekáme, podle chuti můžeme přidat i jiné bylinky.

  2. V pánvi necháme rozehřát máslo a necháme na něm zapěnit prolisovaný česnek (2 - 3 stroužky) a vzápětí i připravené bylinky. Vše necháme jen krátce prohřát a zavonět a následně směs vmícháme do vaječné hmoty.

  3. Ze vzniklé vaječné směsi pečeme na lívanečníku placičky (svítečky).

  4. Jarní vaječné svítky s pažitkou rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme se smetanovým dipem či jinou omáčkou. Svítek lze podávat i studený nakrájený na nudličky a přidat ho do polévky nebo k zeleninovým salátům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!