Jarní vaječný svítek s pažitkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 8 ks vejce 50 g máslo 100 g ementál 100 g kysaná smetana 3 ks jarní cibulka 100 g jemné ovesné vločky podle potřeby olej podle chuti sůl čerstvá pažitka
Postup Jarní vaječný svítek s pažitkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme trochu soli, jemné ovesné vločky, smetanu a nahrubo nastrouhaný ementál. Vše důkladně prošleháme a necháme odstát. Jarní cibulky i s natí očistíme a nasekáme na velmi drobno. Pažitku také drobně nasekáme, podle chuti můžeme přidat i jiné bylinky.
V pánvi necháme rozehřát máslo a necháme na něm zapěnit prolisovaný česnek (2 - 3 stroužky) a vzápětí i připravené bylinky. Vše necháme jen krátce prohřát a zavonět a následně směs vmícháme do vaječné hmoty.
Ze vzniklé vaječné směsi pečeme na lívanečníku placičky (svítečky).
Jarní vaječné svítky s pažitkou rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme se smetanovým dipem či jinou omáčkou. Svítek lze podávat i studený nakrájený na nudličky a přidat ho do polévky nebo k zeleninovým salátům.