Jarní salát z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky česnek
0 ks citron
10 dkg křen
1 kg červená řepa
1 ks sojanéza

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutou červenou řepu uvaříme v papinovém hrnci, stačí 5 minut od bodu varu. Mezitím křen nastrouháme najemno a česnek prolisujeme. Do sojanézy vmícháme podle chuti nastrouhaný křen a česnek.

  2. Vychladlou červenou řepu oloupáme a nastrouháme na struhadle střední velikosti.

  3. Nastrouhanou řepu důkladně promícháme se sojanézou s křenem a česnekem. Do promíchaného salátu přimícháme šťávu z 1/2 citronu. Salát není potřeba solit, lépe vynikne jeho specifická chuť.

  4. Jarní salát z červené řepy podáváme jako chutnou svačinu nebo večeři. Chuťově i esteticky dokonalé je obložení salátu opranými lístky rukoly. Salát z červené řepy můžeme podávat s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!