Jarní salát z červené řepy recept
Apetit ReceptyPostup Jarní salát z červené řepy recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutou červenou řepu uvaříme v papinovém hrnci, stačí 5 minut od bodu varu. Mezitím křen nastrouháme najemno a česnek prolisujeme. Do sojanézy vmícháme podle chuti nastrouhaný křen a česnek.
Vychladlou červenou řepu oloupáme a nastrouháme na struhadle střední velikosti.
Nastrouhanou řepu důkladně promícháme se sojanézou s křenem a česnekem. Do promíchaného salátu přimícháme šťávu z 1/2 citronu. Salát není potřeba solit, lépe vynikne jeho specifická chuť.
Jarní salát z červené řepy podáváme jako chutnou svačinu nebo večeři. Chuťově i esteticky dokonalé je obložení salátu opranými lístky rukoly. Salát z červené řepy můžeme podávat s celozrnným pečivem.