Jarní polévka s polníčkem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 3 lžíce máslo 10 ks ředkvička 2 ks šalotka 200 g polníček 2 lžíce hladká mouka muškátový oříšek 100 g anglická slanina citronová šťáva 1 l zeleninový vývar mletý černý pepř 300 g čerstvý špenát
Postup Jarní polévka s polníčkem
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou šalotku nakrájíme na drobné kostičky a omyté ředkvičky nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky, které opečeme na malém množství oleje dozlatova. Poté slaninu vyjmeme, k výpeku přidáme lžíci másla a orestujeme ředkvičky. Opečené ředkvičky odložíme stranou
V hrnci na másle necháme zesklovatět šalotku, vmícháme mouku a krátce osmahneme. Přidáme očištěný špenát a polníček, mletý černý pepř a sůl, vše zalijeme zeleninovým vývarem a 15 minut povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme a ochutíme citronem a muškátovým oříškem
Jarní zelenou polévku s polníčkem rozdělíme na porce, vložíme slaninu a ředkvičky, ozdobíme lístky polníčku a ihned podáváme.