Jarní polévka s polníčkem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 lžíce máslo
10 ks ředkvička
2 ks šalotka
200 g polníček
2 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
100 g anglická slanina
citronová šťáva
1 l zeleninový vývar
mletý černý pepř
300 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou šalotku nakrájíme na drobné kostičky a omyté ředkvičky nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky, které opečeme na malém množství oleje dozlatova. Poté slaninu vyjmeme, k výpeku přidáme lžíci másla a orestujeme ředkvičky. Opečené ředkvičky odložíme stranou

  2. V hrnci na másle necháme zesklovatět šalotku, vmícháme mouku a krátce osmahneme. Přidáme očištěný špenát a polníček, mletý černý pepř a sůl, vše zalijeme zeleninovým vývarem a 15 minut povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme a ochutíme citronem a muškátovým oříškem

  3. Jarní zelenou polévku s polníčkem rozdělíme na porce, vložíme slaninu a ředkvičky, ozdobíme lístky polníčku a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!