Jarní petrželová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
1 ks pórek
2 lžíce hladká mouka
4 hrnky zeleninový vývar
3 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
1 svazek hladkolistá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Pórek a celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Hladkolistou petrželovou nať omyjeme a usekáme nahrubo. V okyselené a osolené vodě si uvaříme ztracená vejce, která necháme okapat

  2. Na másle necháme zpěnit nakrájený celer a pórek. Pak vmícháme petrželku, vše krátce osmahneme a přisypeme hladkou mouku. Směs restujeme 3 - 5 minut, osolíme, opepříme, pak přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 25 - 30 minut. Ponorným mixerem jarní petrželovou polévku rozmělníme dohladka a podle potřeby dochutíme

  3. Jarní petrželovou polévku rozdělíme na porce, vložíme ztracené vejce a podáváme s toastem nebo rozpečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!