Jarní králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce vývar
1 lžíce smetana
1 lžička hořčice
350 g mrkev
350 g kedlubna
1 ks králík
3 lžíce bílé víno
1 lžíce vinný ocet
1 svazek jarní cibulka
podle chuti
cukr
sůl
petrželka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozčtvrtíme. Připravíme si marinádu z vína, oleje, octa a vývaru, přidáme nasekanou petrželku, hořčici, sůl, pepř a cukr. Králičí maso marinádou potřeme, vložíme do pečící fólie a necháme co nejdéle marinovat. Během marinování v chladničce maso otáčíme.

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkvičku očistíme a cibulky také, obojí nakrájíme. Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme k masu. Folii zase uzavřeme a položíme na studenou a vymazanou pánev. Ze shora folii několikrát propíchneme a dáme péct do trouby asi na 70 minut.

  3. Upečené králičí maso a zeleninu upravíme na talíře, šťávu z masa povaříme s trochou smetany a maso šťávou polijeme.

  4. Jarní králík podle tohoto receptu je výborný na oběd s libovolnou přílohou - hodí se brambory, rýže, ale klidně i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!