Jahodový tunel v červené košilce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 lžíce voda 125 g cukr krupice 125 g hladká mouka poleva 2 ks bílek 1 balíček vanilkový cukr 1 špetka červené barvivo krém 150 g jahody 1 lžíce želatina 2 lžíce griotka 100 ml smetana ke šlehání 250 ml slazené kondenzované mléko 200 g krémový sýr (lučina)
Postup Jahodový tunel v červené košilce recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce smícháme s cukrem a nad parou vyšleháme do husté pěny. Přidáme mouku, lžíci vlažné vody a promícháme.
Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 190 °C.
Sýr rozmícháme a přidáme griotku, salko, rozmačkané jahody (maliny), můžeme použít i mražené) a důkladně promícháme. Želatinu zalijeme trochou vody, necháme nabobtnat a rozpustíme. Smetanu vyšleháme do tuha.
Do jahodové hmoty vmícháme želatinu. Nakonec zlehka přimícháme tuhou šlehačku.
Upečený plát rozdělíme na tři díly v poměru 3:2:1. Formu na chlebíček vyložíme největším dílem piškotu a naplníme ji do poloviny krémem, položíme nejmenší díl a navrstvíme zbytek krému. Prostředním plátem chlebíček přiklopíme a dáme ztuhnout asi na hodinu do chladničky.
Nad parou vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem a špetkou barviva na pevný sníh, kterým tunel potřeme. Vložíme ho do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.