Jahodový tunel v červené košilce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 lžíce voda
125 g cukr krupice
125 g hladká mouka
poleva
2 ks bílek
1 balíček vanilkový cukr
1 špetka červené barvivo
krém
150 g jahody
1 lžíce želatina
2 lžíce griotka
100 ml smetana ke šlehání
250 ml slazené kondenzované mléko
200 g krémový sýr (lučina)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce smícháme s cukrem a nad parou vyšleháme do husté pěny. Přidáme mouku, lžíci vlažné vody a promícháme.

  2. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 190 °C.

  3. Sýr rozmícháme a přidáme griotku, salko, rozmačkané jahody (maliny), můžeme použít i mražené) a důkladně promícháme. Želatinu zalijeme trochou vody, necháme nabobtnat a rozpustíme. Smetanu vyšleháme do tuha.

  4. Do jahodové hmoty vmícháme želatinu. Nakonec zlehka přimícháme tuhou šlehačku.

  5. Upečený plát rozdělíme na tři díly v poměru 3:2:1. Formu na chlebíček vyložíme největším dílem piškotu a naplníme ji do poloviny krémem, položíme nejmenší díl a navrstvíme zbytek krému. Prostředním plátem chlebíček přiklopíme a dáme ztuhnout asi na hodinu do chladničky.

  6. Nad parou vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem a špetkou barviva na pevný sníh, kterým tunel potřeme. Vložíme ho do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!