Jahodový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
100 g olej
4 ks vejce
200 g máslo
3 lžíce kakao
1 dl voda
0.5 balíčku prášek do pečiva
200 g hrubé mouky
na ozdobu
šlehačka
krém
2 balíčky pudink
1 konzerva kompotované jahody
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny a po malých částech přiléváme olej s vodou a přidáme kakao a mouku. Přimícháme i vyšlehaný sníh ze 4 bílků. Hladké těsto nalijeme na připravený plech a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

  3. Zatím si připravíme krém. Jahody scedíme. Šťávu doplníme do půl litru tekutiny a přivedeme k varu. Vmícháme pudink, krátce povaříme a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a lehce do něj vmícháme studený pudink. Nakonec do něj lehce vmícháme jahody.

  4. Vychladlý korpus potřeme jahodovou náplní a posypeme jej strouhanou čokoládou. Jahodový moučník nakrájíme. Před podáváním jej ozdobíme šlehačkou.

  5. Jahodový moučník necháme v chladu ztuhnout. Podáváme jej kdykoliv. Hodí se jak ke slavnostním příležitostem, tak k nedělní kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!