Jahodový koláč s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
1 hrnek cukr
1/2 hrnku olej
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 hrnek mléko
300 g jahody
3 lžíce cukr moučka
1/2 hrnku hrubá mouka
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek
Postup Jahodový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si dva hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, dvě vejce, hrnek cukru, jeden kypřící prášek a vše smícháme v míse do konzistence hladkého těsta
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a těsto rovnoměrně poklademe půlenými jahodami
Nakonec si z hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku, jejíž vrstvou poklademe koláč
Troubu rozehřejeme a koláč pečeme na 180 °C, až zezlátnou okraje. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený a posypaný moučkovým cukrem.