Jahodový džem s černým rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g jahody
1 dl nektar z černého rybízu
0.5 ks bio citron
1 balíček dietní želírovací cukr. Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Připravené ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozmixujeme a odvážíme zodpovídající množství, resp. odměříme zodpovídající množství šťávy.

  2. Ovoce nebo ovocnou šťávu dobře promícháme ve velkém hrnci s dietním želírovacím ovocným cukrem Dr.Oetker a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechno za stálého míchání přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme nejméně 3 minuty. Uděláme želírovací zkoušku. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice zavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

  3. Želírovací zkouška ukáže, jestli ovocná hmota v průběhu chladnutí dostatečně ztuhne.1 - 2 zarovnané kávové lžičky horké zavařeniny kápneme na malý talířek, který jsme předtím na krátký čas nechali v chladničce. Pokud vzorek ztuhne do 5 minut, ztuhne dostatečně i zbytek džemu, marmelády nebo želé ve sklenicích. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, jednoduše zamícháme do horké směsi 2 zarovnané kávové lžičky kyseliny citronové Dr.Oetker. Želírovací zkoušku zopakujeme a až potom plníme do sklenic.

  4. Toto množství vydá na 3 sklenice jahodového džemu s černým rybízem po 300 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!