Jahodový dort se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g cukr
2 ks vejce
100 g polohrubá mouka
2 lžíce horká voda
1 špetka kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
krém
0 l smetana ke šlehání
náplň
1 kg mražené jahody

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky zalijeme horkou vodou a šleháme do pěny. Potom přidáme cukr a šleháme. Do mouky prosejeme prášek do pečiva. Z bílků ušleháme hodně pevný sníh, který přidáváme střídavě s moukou.

  2. Těsto naplníme do dobře tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a stejnoměrně zvolna pečeme v předehřáté troubě.

  3. Dobře vychlazenou šlehačku ušleháme a přimícháme 3 lžíce cukru moučka. Dort rozřízneme a polijeme šťávou, kterou jahody při rozmrazení pustily, naplníme šlehačkou a poklademe jahodami. Povrch dortu potřeme šlehačkou a ozdobíme jahodami.

  4. Jahodový dort se šlehačkou servírujeme k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!