Jahodové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
cukr
1 ks máslo
200 g jahody
0.5 kostky tvaroh
8 plátků želatina
těsto
70 ml olej
3 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr moučka
100 g hladká mouka
100 g polohrubá mouka
70 ml vlažná voda
na potření
jahodová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme vodu a olej, dobře promícháme. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh.

  2. Těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy o průměru 24 cm a upečeme dozlatova. Piškot na jahodové řezy vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Poté přidáme tvaroh a jahody. Dobře rozmixujeme. Přidáme želatinu a necháme vychladit v lednici.

  4. Piškot jednou rozřízneme a promažeme jahodovou marmeládou a zavřeme zpět do formy. Navrch dáme tolik krému, aby nám zůstal cca 1 cm od vrchu formy.

  5. Nahoru nalijeme červené želé připravené podle návodu a dáme do lednice.

  6. Jahodové řezy necháme odležet alespoň 6 hodin a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!