Jahodové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém cukr 1 ks máslo 200 g jahody 0.5 kostky tvaroh 8 plátků želatina těsto 70 ml olej 3 ks vejce 0.5 balíčku prášek do pečiva 150 g cukr moučka 100 g hladká mouka 100 g polohrubá mouka 70 ml vlažná voda na potření jahodová marmeláda
Postup Jahodové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme vodu a olej, dobře promícháme. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh.
Těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy o průměru 24 cm a upečeme dozlatova. Piškot na jahodové řezy vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Poté přidáme tvaroh a jahody. Dobře rozmixujeme. Přidáme želatinu a necháme vychladit v lednici.
Piškot jednou rozřízneme a promažeme jahodovou marmeládou a zavřeme zpět do formy. Navrch dáme tolik krému, aby nám zůstal cca 1 cm od vrchu formy.
Nahoru nalijeme červené želé připravené podle návodu a dáme do lednice.
Jahodové řezy necháme odležet alespoň 6 hodin a můžeme podávat.