Jahodová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 ks žloutek
1/2 l mléko
1/2 l smetana
400 g jahody
70 g cukr krupice
1 balíček vanilkový pudink v prášku

Postup přípravy receptu

  1. V polovině smetany rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Do hrnce nalijeme mléko, zbylou smetanu, přivedeme k varu a vlijeme rozmíchaný pudink

  2. Za stálého míchání necháme přejít varem, zmírníme teplotu, a několik minut povaříme do hladkého krému. Necháme vychladnout

  3. 300 g jahod rozmačkáme nebo rozmixujeme. Do chladného vanilkového krému vmícháme žloutky a rozmačkané jahody

  4. Polévku zdobíme zbytkem čerstvých jahod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!