Jahodové košíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 80 g cukr 5 dl mléko 30 g rostlinný tuk 0 ks vanilkový lusk 1 balíček vanilkový pudinkový prášek těsto 1 ks vejce 0 balíčků prášek do pečiva 70 g cukr moučka 150 g hladká mouka 200 g rostlinný tuk na ozdobu jahody máta peprná
Postup Jahodové košíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme cukr, hladkou mouku a prášek do pečiva. Poté těsto spojíme se změklým rostlinným tukem jako například Hera. Přidáme vejce a třeme směs dohladka. Na moukou poprášeném povrchu vyválíme 3 - 4 mm tenké těsto a vyřízneme kruhy, aby se vešly do našich forem. Těsto ve formách dáme ztuhnout do lednice.
Košíčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
Na krém smícháme vanilkový pudink s trochou mléka, cukru a vanilky. V hrnci na mírném ohni přivedeme zbylé mléko k varu, přidáme rozmíchaný pudink a vaříme, dokud nezhoustne. Po odstranění z tepla smícháme s rostlinným tukem a necháme vychladnout. Na upečené těsto nalijeme krém a ozdobíme jahodami a lístky máty.
Jahodové košíčky podáváme jako sladké potěšení při různých příležitostech.