Jahodové košíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
80 g cukr
5 dl mléko
30 g rostlinný tuk
0 ks vanilkový lusk
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
těsto
1 ks vejce
0 balíčků prášek do pečiva
70 g cukr moučka
150 g hladká mouka
200 g rostlinný tuk
na ozdobu
jahody
máta peprná

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cukr, hladkou mouku a prášek do pečiva. Poté těsto spojíme se změklým rostlinným tukem jako například Hera. Přidáme vejce a třeme směs dohladka. Na moukou poprášeném povrchu vyválíme 3 - 4 mm tenké těsto a vyřízneme kruhy, aby se vešly do našich forem. Těsto ve formách dáme ztuhnout do lednice.

  2. Košíčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Na krém smícháme vanilkový pudink s trochou mléka, cukru a vanilky. V hrnci na mírném ohni přivedeme zbylé mléko k varu, přidáme rozmíchaný pudink a vaříme, dokud nezhoustne. Po odstranění z tepla smícháme s rostlinným tukem a necháme vychladnout. Na upečené těsto nalijeme krém a ozdobíme jahodami a lístky máty.

  4. Jahodové košíčky podáváme jako sladké potěšení při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!