Pečená zelenina na rozmarýnu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

7 - 8 stroužků česnek
sůl
3 - 4 ks paprika
5 snítek rozmarýn
chilli koření
3 - 4 ks čerstvé žampiony
3 - 4 lžíce extra panenský olivový olej
0,5 ks dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme ji asi na 1/2 cm silné plátky i se slupkou a vyrovnáme na plech. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem, chilli kořením a plátky česneku

  2. Papriky umyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a vnitřků. Papriky přidáme k dýni, osolíme a do každé vložíme 2 - 3 plátky česneku. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme na plech. Přihodíme pár neoloupaných celých stroužků česneku a snítky rozmarýnu. Zeleninovou směs nakonec pokapeme olivovým olejem a dáme péct

  3. Zeleninu pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Doba pečení záleží podle trouby

  4. Pečenou zeleninu na rozmarýnu podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k různým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!