Jahodová dřeň s kousky jahod recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr moučka
500 g čerstvé jahody
na ozdobu
šlehačka
podle chuti
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jahody zbavíme stopek a dobře omyjeme. Vložíme je do mísy a vidličkou každou jahodu rozmáčkneme. Pokračujeme v drcení jahod vidličkou na malé kousky a postupně přidáváme cukr, až se nám zdají jahody dostatečně sladké. Kdo chce, může pro zpestření přidat i vanilkový cukr.

  2. Sladkou jahodovou směsí naplníme kelímky (např. od jogurtu) a vložíme do mrazáku, necháme minimálně 1 hodinu mrazit.

  3. Dobře zamraženou jahodovou dřeň podáváme jako osvěžení v letních dnech buď samotnou nebo se šlehačkou a čerstvými jahodami na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!