Zapečené těstoviny s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
4 stroužky česnek
3 ks mrkev
0,5 balíčků těstoviny
0,5 ks velká cibule
sůl a pepř
500 g mleté hovězí maso
1 hrst čerstvá bazalka
150 g sýr eidam
2 konzervy rajčatový protlak (velký)
0,5 ks velká červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli a 1 stroužek česneku, nastrouháme mrkev. Na pánvi necháme cibulku lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku ještě necháme smažit. Do pánve vložíme mleté maso, osmažíme ho, až rozpadá na kousky

  2. Přisypeme strouhanou mrkev. Lehce podlijeme vodou, vmícháme protlak a dusíme asi 20minut

  3. Směs dochutíme česnekem, cukrem, solí, pepřem, nakonec přidáme bazalku či bylinky. které máme rádi (např.tymián nebo oregano). Necháme chvíli vychladit

  4. Uvaříme si těstoviny podle návodu, aby byly al-dente. Zatím si nastrouháme sýr

  5. Masovou směs smícháme v zapékací misce s těstovinami, posypeme sýrem a dáme zapékat, až je sýr zlatavý

  6. Zapečené těstoviny s mletým masem podáváme teplé, pozor ovšem na rozpálený povrch těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!