Jahodová charlota recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks dortový korpus náplň 1 dl mléko 1 dl voda 50 dkg jahody 10 dkg cukr moučka 15 g želatina 1 kelímek kysaná smetana 1 kelímek smetana ke šlehání na ozdobu 10 dkg jahody 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Jahodová charlota recept
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody na 30 minut. Jahody očistíme rozdělíme na poloviny. Polovinu jahod a cukr rozmixujeme. Druhou polovinu jahod nakrájíme na půlky.
Směs jahod a cukru přelijeme do misky. Přimícháme kysanou smetanu. Horké mléko nalijeme na nabobtnanou želatinu, dobře promícháme a po troškách přilijeme do jahodové směsi. K tomu přimícháme ušlehanou smetanu a druhou polovinu jahod.
Do dortové formy dáme dortový korpus a vlijeme směs. Jahodovou charlotu necháme do druhého dne v chladničce ztuhnout.
Ztuhlou jahodovou charlotu ozdobíme šlehačkou a jahodou, ihned podáváme.