Jahodová charlota recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks dortový korpus
náplň
1 dl mléko
1 dl voda
50 dkg jahody
10 dkg cukr moučka
15 g želatina
1 kelímek kysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
10 dkg jahody
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do 1 dl studené vody na 30 minut. Jahody očistíme rozdělíme na poloviny. Polovinu jahod a cukr rozmixujeme. Druhou polovinu jahod nakrájíme na půlky.

  2. Směs jahod a cukru přelijeme do misky. Přimícháme kysanou smetanu. Horké mléko nalijeme na nabobtnanou želatinu, dobře promícháme a po troškách přilijeme do jahodové směsi. K tomu přimícháme ušlehanou smetanu a druhou polovinu jahod.

  3. Do dortové formy dáme dortový korpus a vlijeme směs. Jahodovou charlotu necháme do druhého dne v chladničce ztuhnout.

  4. Ztuhlou jahodovou charlotu ozdobíme šlehačkou a jahodou, ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!