Jáhlové placky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml voda
200 g jáhly
podle chuti
1-2 stroužky česnek
sůl
mletý černý pepř
zeleninový bujon
2 lžičky čerstvá majoránka
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme horkou vodou, pak je přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujon (tak 2 lžičky sypkého či podobný) a zvolna vaříme, dokud se voda nevypaří.

  2. Po vychladnutí k jáhlám vmícháme vejce, majoránku, sůl, pepř a utřený česnek. Ze směsi vytvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a opečeme z obou stran na oleji.

  3. Jáhlové placky podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!