Jáhlové šišky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce solamyl
250 g jáhly
150 g rýžová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme asi 550 ml vody, osolíme a uvaříme doměkka

  2. Vychladlé jáhly promícháme s rýžovou moukou, solamylem a solí. Přidáme vejce a ze směsi vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvoříme válečky - "šišky"

  3. Jáhlové šišky vaříme zvolna ve větším množství osolené vody tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu

  4. Jáhlové šišky podáváme jako přílohu k dušenému masu, omáčkám nebo zelenině. Výborně chutnají se špenátem a také se zadělávanou kedlubnou a dušeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!