Jablkové řezy se šlehačkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 ml olej
4 ks vejce
4 ks jablko
1/2 l voda
1/2 balíčku prášek do pečiva
200 g cukr krupice
2 lžíce cukr krystal
2 lžíce mletá skořice
2 lžíce kysaná smetana
300 g polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
200 ml smetana ke šlehání
120 ml vlažná voda
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V míse našleháme vejce, postupně přidáme olej, vodu, cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva

  2. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě při 150°C 45 minut. Po upečení necháme základ dobře vychladnout

  3. Před dopečením zbavíme jablka jádřinců a nastrouháme je nahrubo. Rozmícháme pudink se skořicí a s vodou a přivedeme ho k varu. Pak přisypeme nastrouhaná jablka a provaříme. Osladíme cukrem a ochutíme citronovou šťávou

  4. Uvařený pudink s jablky necháme částečně vychladnout, občas promícháme

  5. Ve vyšším hrnku do tuha vyšleháme šlehačku a lehce přimícháme kysanou smetanu

  6. Na studený základ rozetřeme vyšlehanou šlehačku. Na šlehačku lžící přidáme částečně vychladlý pudink s jablky

  7. Jablkové řezy se šlehačkou necháme v chladu uležet, pak krájíme a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!