Jablkové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
1 ks vejce
500 g jablko
1 špetka mletá skořice
1 špetka citronová kůra
500 g hrubá mouka
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a špetkou skořice smícháme s hrubou moukou vytvořené těsto necháme odležet asi 30 minut.

  2. Po odležení přidáme do směsi vajíčko a smícháme. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které podle potřeby obalujeme v hladké mouce a následně vaříme ve vroucí vodě. Až jablkové knedlíčky vyplavou, jsou hotové, takže je můžeme vyndat z vody.

  3. Jablkové knedlíčky přelijeme přepuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!