Jablkové bochníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
60 g máslo
1 kostka droždí
2 lžíce cukr krupice
500 g polohrubá mouka
2 dl vlažné mléko
na potření
1 ks vejce
1 lžíce sladká smetana
náplň
5 ks jablko
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, uděláme do ní důlek a do něj dáme cukr, špetku soli, rozdrobené droždí a zalijeme troškou vlažného mléka. Mísu přikryjeme a kvásek necháme asi 20 minut kynout. Poté přidáme zbytek vlažného mléka, máslo a vypracujeme vláčné těsto. Vypracované těsto dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou, a necháme zhruba 30 minut vykynout.

  2. Mezitím si připravíme jablka. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na malé kostky. Nakrájená jablka posypeme skořicovým cukrem.

  3. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na zhruba 16 stejně velkých kousků. Kousky postupně rozválíme pěstí na placku a doprostřed každé dáme nakrájená jablka. Vytvarujeme bochníčky, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Takto připravené bochníčky necháme ještě asi 20 minut kynout.

  4. Oddělíme bílek od žloutku (bílek nebudeme potřebovat), přidáme smetanu a promícháme. Touto směsí potřeme všechny vykynuté bochníčky a dáme péct do předehřáté trouby. Jablkové bochníčky upečeme dozlatova, necháme vychladnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!