Italské tiramisu podle Itala recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g cukrářské piškoty
krém
5 lžic cukr
5 ks vejce
500 g mascarpone
na ozdobu
kakao
podle chuti
amaretto
podle potřeby
uvařená silná káva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků vyšleháme sníh. Do vyšlehaných žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

  2. Piškoty namáčíme do uvařené vychladlé kávy smíchané s amarettem, ale namáčíme rychle, aby se nerozmáčely. Piškoty skládáme postupně do formy, vrstvíme piškoty, krém, piškoty atd. Poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Připravené tiramisu necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout v lednici.

  3. Italské tiramisu podle Itala podáváme jako lahodný dezert k různých příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!