Italské tiramisu podle Itala recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g cukrářské piškoty krém 5 lžic cukr 5 ks vejce 500 g mascarpone na ozdobu kakao podle chuti amaretto podle potřeby uvařená silná káva
Postup Italské tiramisu podle Itala recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků vyšleháme sníh. Do vyšlehaných žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.
Piškoty namáčíme do uvařené vychladlé kávy smíchané s amarettem, ale namáčíme rychle, aby se nerozmáčely. Piškoty skládáme postupně do formy, vrstvíme piškoty, krém, piškoty atd. Poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Připravené tiramisu necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout v lednici.
Italské tiramisu podle Itala podáváme jako lahodný dezert k různých příležitostem.