Italské těstoviny s lilkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
10 lžic olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks lilek
1 balíček těstoviny
1 ks rajčatové pyré
podle potřeby
sýr
podle chuti
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Lilek nakrájíme na tenká kolečka, z každé strany osolíme, necháme asi 15 minut pustit vodu a poté je osušíme ubrouskem. Plátky lilků dáme smažit na olivovém oleji, lze použít i obyčejný rostlinný olej. Když jsou kolečka zlatavá, vyndáme je z pánve a otřeme přebytečný olej.

  2. Do hrnce dáme lžíci oleje, na něm osmahneme cibuli, přidáme česnek a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme lilky, sůl, pepř a bylinky podle naší chuti (bazalka, oregano apod.). Za občasného míchání povaříme.

  3. Pekáček si vymažeme máslem, přidáme těstoviny, lilkovou směs a promícháme. Navrch naskládáme plátky mozzarelly nebo posypeme nastrouhaným parmazánem. Necháme 10 minut zapéct při 150 °C.

  4. Italské těstoviny s lilkem podáváme po zapečení jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!