Italské špagety s listovým špenátem a parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 plátků slanina
2 ks česnek
sůl
4 ks rajčata
1 balení špagety
60 g parmazán
3 ks kuřecí prsa
2 - 3 hrstě listový špenát
4 ks čerstvá bazalka
mletý černý pepř
1 kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřáté pánvi osmažíme dozlatova kuřecí prsa, poté prsa vytáhneme a dáme bokem. Na pánvi následně osmažíme 8 plátků slaniny. Mezitím, co se nám smaží slanina, nakrájíme 2 česneky na tenké plátky a 4 rajčata na kostičky. Špagety dáme vařit podle návodu na balení do osolené vody

  2. Když je slanina osmahnutá, vytáhneme ji a dáme také bokem. Nyní na pánvi osmahneme dozlatova česnek a přidáme k němu nakrájená rajčata. Necháme rajčata, ať trošku změknou (2 - 3 minuty) a přidáme listový špenát - 2 velké hrsti stačí. Záleží, jak kdo chce, špenát určitě neuškodí

  3. Potom zalijeme smetanou, necháme vařit 5 minut a promícháváme. Dochutíme solí, pepřem a přidáme 4 lístky bazalky nebo i jiného koření. Mezitím kuřecí maso i slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme do omáčky. Dále přidáme podle chuti parmazán a také uvařené špagety, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat

  4. Italské špagety s listovým špenátem a parmazánem podáváme jako výborný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!