Italské špagety s listovým špenátem a parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 plátků slanina 2 ks česnek sůl 4 ks rajčata 1 balení špagety 60 g parmazán 3 ks kuřecí prsa 2 - 3 hrstě listový špenát 4 ks čerstvá bazalka mletý černý pepř 1 kelímek smetana 12%
Postup Italské špagety s listovým špenátem a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřáté pánvi osmažíme dozlatova kuřecí prsa, poté prsa vytáhneme a dáme bokem. Na pánvi následně osmažíme 8 plátků slaniny. Mezitím, co se nám smaží slanina, nakrájíme 2 česneky na tenké plátky a 4 rajčata na kostičky. Špagety dáme vařit podle návodu na balení do osolené vody
Když je slanina osmahnutá, vytáhneme ji a dáme také bokem. Nyní na pánvi osmahneme dozlatova česnek a přidáme k němu nakrájená rajčata. Necháme rajčata, ať trošku změknou (2 - 3 minuty) a přidáme listový špenát - 2 velké hrsti stačí. Záleží, jak kdo chce, špenát určitě neuškodí
Potom zalijeme smetanou, necháme vařit 5 minut a promícháváme. Dochutíme solí, pepřem a přidáme 4 lístky bazalky nebo i jiného koření. Mezitím kuřecí maso i slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme do omáčky. Dále přidáme podle chuti parmazán a také uvařené špagety, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat
Italské špagety s listovým špenátem a parmazánem podáváme jako výborný oběd nebo večeři.