Italské rajčatové těstoviny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
8 ks rajče
1 ks feferonka
1 balíček těstoviny
100 g parmazán
2 lžíce olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
3 lžičky hnědý cukr
1 konzerva konzervovaná rajčata
1 ks malá červená cibule
1 lžička italská sůl
podle chuti
tymián
bazalka
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Menší červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Čerstvou feferonku nakrájíme na kousky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Otevřeme konzervu s rajčaty. Nastrouháme parmazán.

  2. Na dvou lžících olivového oleje osmahneme kousky červené cibule (může být i obyčejná) s feferonkou, přidáme plátky česneku a po malé chvíli konzervovaná rajčata i s nálevem. Necháme projít varem a přidáme kostičky čerstvých rajčat. Když se směs začne opět vařit, dochutíme italské rajčatové těstoviny bazalkou, oreganem a tymiánem. Od každého koření asi půl lžičky. Může být čertsvé i sušené. Nakonec přidáme lžíci sójové omáčky, lžičku itaslké soli a tři lžičky hnědého cukru.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

  4. Rajčatovou směs podáváme na těstovinách a sypeme parmazánem. Italské rajčatové těstoviny podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!