Italské rajčatové těstoviny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 8 ks rajče 1 ks feferonka 1 balíček těstoviny 100 g parmazán 2 lžíce olivový olej 1 lžíce sójová omáčka 3 lžičky hnědý cukr 1 konzerva konzervovaná rajčata 1 ks malá červená cibule 1 lžička italská sůl podle chuti tymián bazalka oregano
Postup Italské rajčatové těstoviny recept
Postup přípravy receptu
-
Menší červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Čerstvou feferonku nakrájíme na kousky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Otevřeme konzervu s rajčaty. Nastrouháme parmazán.
Na dvou lžících olivového oleje osmahneme kousky červené cibule (může být i obyčejná) s feferonkou, přidáme plátky česneku a po malé chvíli konzervovaná rajčata i s nálevem. Necháme projít varem a přidáme kostičky čerstvých rajčat. Když se směs začne opět vařit, dochutíme italské rajčatové těstoviny bazalkou, oreganem a tymiánem. Od každého koření asi půl lžičky. Může být čertsvé i sušené. Nakonec přidáme lžíci sójové omáčky, lžičku itaslké soli a tři lžičky hnědého cukru.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Rajčatovou směs podáváme na těstovinách a sypeme parmazánem. Italské rajčatové těstoviny podáváme ihned.