Klobásová omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce ocet
3/4 l voda
3 ks klobása
1 list bobkový list
4 kuličky nové koření
mletý pepř
1 kelímek zakysaná smetana
3 lžíce polohrubá mouka
4 kuličky celý pepř
4 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Klobásky (třeba ostravské) uvaříme ve vodě s kořením - celý pepř, bobkový list, nové koření - doměkka, stačí cca 10 minut. Klobásky z vody vyjmeme i s kořením a ve vodě uvaříme nakrájené brambory. Když jsou téměř měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně. Klobásovou omáčku dochutíme solí, pepřem a octem

  3. Mezitím si klobásky nakrájíme na větší kostky

  4. Do ochucené omáčky vsypeme uzeninu, povaříme ještě 10 minut a můžeme podávat

  5. Pro velké jedlíky je možno podávat klobásovou omáčku s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!