Klobásové kapsy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
koření
1 balíček listové těsto
4 ks upečené vinné klobásy
8 - 10 lžic uvařené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na pomoučněné desce na slabý plát. Plát rozřízneme na obdélníky. Velikost obdélníků musíme přizpůsobit velikosti klobásových šneků

  2. Klobásu stočenou do šneka zbavíme špejle a položíme na jednu půlku obdélníku. Na klobásu navrstvíme asi 2 lžíce uvařeného zelí. Pokud máte rádi kořeněné pokrmy, můžete náplň kapsy posypat svým oblíbeným kořením. Druhou půlku těsta přehneme přes klobásu se zelím a otevřené strany vzniklé kapsy k sobě přitiskneme. Okraje přehneme směrem nahoru

  3. Takto připravíme i další kapsy

  4. Každou klobásovou kapsu potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Pečeme při 150 °C asi 15 - 20 minut

  5. Upečené klobásové kapsy podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!