Indický sekaný špíz s rajskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
3 lžíce olej
3 ks cibule
450 g rajče
2 ks feferonka
3 lžičky chilli
20 g čerstvý zázvor
1 dl zeleninový vývar
750 g mleté maso
3 lžičky mletý kmín
6 lžiček mletý koriandr
podle chuti
sůl
0.5 ks citron
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, sloupneme a rozkrájíme na čtvrtky. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na oleji osmahneme 2/3 cibule, přidáme polovinu prolisovaného česneku, 3 lžičky koriandru, 2 lžičky kmínu, chilli, lehce vše osmahneme, zalijeme vývarem, vložíme připravená rajčata a povaříme.

  3. Feferonky očistíme, nakrájíme na drobounko stejně jako čerstvý zázvor. Obojí přimícháme k mletému masu, stejně jako zbytek cibule, česneku, koriandru a kmínu. Do masové hmoty přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Gril vyložíme alobalem, potřeme olejem.

  5. Z masové směsi tvoříme na špejle špízy, které grilujeme z každé strany přibližně 4 minuty.

  6. Indický sekaný špíz podáváme s uvařenou rajskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!