Indický sekaný špíz s rajskou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 3 lžíce olej 3 ks cibule 450 g rajče 2 ks feferonka 3 lžičky chilli 20 g čerstvý zázvor 1 dl zeleninový vývar 750 g mleté maso 3 lžičky mletý kmín 6 lžiček mletý koriandr podle chuti sůl 0.5 ks citron mletý černý pepř
Postup Indický sekaný špíz s rajskou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, sloupneme a rozkrájíme na čtvrtky. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na oleji osmahneme 2/3 cibule, přidáme polovinu prolisovaného česneku, 3 lžičky koriandru, 2 lžičky kmínu, chilli, lehce vše osmahneme, zalijeme vývarem, vložíme připravená rajčata a povaříme.
Feferonky očistíme, nakrájíme na drobounko stejně jako čerstvý zázvor. Obojí přimícháme k mletému masu, stejně jako zbytek cibule, česneku, koriandru a kmínu. Do masové hmoty přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme.
Gril vyložíme alobalem, potřeme olejem.
Z masové směsi tvoříme na špejle špízy, které grilujeme z každé strany přibližně 4 minuty.
Indický sekaný špíz podáváme s uvařenou rajskou omáčkou.