Indický pilav recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 75 g tuk 50 g rozinky 1 dl voda 300 g rýže 30 g mandle špetka muškátový oříšek 0.5 lžičky kari koření 1 ks střední cibule 100 g čerstvý nebo sterilovaný hrášek
Postup Indický pilav recept
Postup přípravy receptu
-
Syrovou rýži propláchneme, necháme oschnout a následně ji vsypeme do vyššího hrnce s rozpáleným tukem.
Rýži mícháme a na mírném ohni ji smažíme. Asi po 8 minutách rýže zesklovatí, pak vlijeme vodu, řádně zamícháme a necháme vařit.
Krátce nato vmícháme oloupané nasekané mandle, hrášek a hrozinky. Rýži dál vaříme, dokud není hotová. Podle potřeby můžeme přilévat vodu.
Na závěr indický pilav dochutíme solí, kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme. Indický pilav nakonec osmaženou cibulkou ozdobíme.