Indický pilav recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
75 g tuk
50 g rozinky
1 dl voda
300 g rýže
30 g mandle
špetka muškátový oříšek
0.5 lžičky kari koření
1 ks střední cibule
100 g čerstvý nebo sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou rýži propláchneme, necháme oschnout a následně ji vsypeme do vyššího hrnce s rozpáleným tukem.

  2. Rýži mícháme a na mírném ohni ji smažíme. Asi po 8 minutách rýže zesklovatí, pak vlijeme vodu, řádně zamícháme a necháme vařit.

  3. Krátce nato vmícháme oloupané nasekané mandle, hrášek a hrozinky. Rýži dál vaříme, dokud není hotová. Podle potřeby můžeme přilévat vodu.

  4. Na závěr indický pilav dochutíme solí, kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem.

  5. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme. Indický pilav nakonec osmaženou cibulkou ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!