Husí kaldoun s květákem a knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
80 g celer
2 l voda
80 g mrkev
50 g petržel
300 g květák
2 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
2 lžíce hladká mouka
15 kuliček celý černý pepř
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
1 kg husí skelet, křídla, krky a drůbky

Postup přípravy receptu

  1. Husí skelet s křídly, krkem a drůbky omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme sůl a koření (celý pepř, nové koření a 1 bobkový list), cibuli a česnek a očištěnou mrkev, celer a petržel. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme při 90°C asi 1,5 hodiny. Vzniklý vývar slijeme a maso obereme

  2. Mezitím si z mouky a másla přiravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Květák očistíme a rozebereme na růžičky

  3. Slitý vývar přivedeme k varu, vložíme květák a vše zahustíme jíškou. Přidáme 1 bobkový list a vše zvolna povaříme asi 20 minut. Poté do polévky vložíme obrané kousky masa, ochutíme špetkou muškátového oříšku a podle potřeby osolíme a opepříme a vše ještě asi minutu povaříme

  4. Než se polévka uvaří, připravíme si podle receptu Jemné máslové knedlíčky do polévky

  5. Odpalované jemné máslové knedlíčky rozdělíme do talířů, přelijeme husim kaldounem s květákem, ozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!