Husí játra dušená na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
1 špetka muškátový oříšek
1 ks velká husí játra
2 dl víno madeira
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velká husí játra zbavíme tuku, kousků blan, ze spodní strany ve středu jater vytrhneme žilky a vyřízneme skvrny po žluči.

  2. Takto připravená játra osolíme, lehce poprášíme pepřem a muškátovým oříškem. Celá játra zabalíme do plátků slaniny a převážeme režnou nití. Pak vložíme do kastrolu, zalijeme madeirou a zakrytá zvolna-podle velikosti 30-35 minut dusíme.

  3. Z hotových husích jater odstraníme slaninu a necháme je úplně vychladnout a ztuhnout.

  4. Husí játra dušená na víně podáváme nakrájená na plátky ana talíři ozdobená čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!