Husa pečená s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 hrst rozmarýn
1 hrst bazalka
0.5 hrstě šalvěj
1 ks husa
3 dl bílé víno
3-4 dl drůbeží vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelené bylinky opereme, důkladně osušíme a nasekáme nahrubo.

  2. Husu očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Zevnitř ji důkladně osolíme a opepříme. Dvě třetiny bylinek vložíme do husy. Husu zvenku důkladně osolíme.

  3. Připravenou husu vložíme do pekáče, posypeme bylinkami, opepříme a polijeme částí vývaru. Husu vložíme do předehřáté trouby a pečeme v mírně rozehřáté troubě. V průběhu pečení husu podléváme vývarem. Je dobré kůži na tučných místech propíchnout, protože se tak snadněji vypeče tuk.

  4. Když husa zrůžoví, odebereme z pekáče přebytečný tuk, podlijeme husu bílým vínem a dopečeme doměkka.

  5. Hotovou husu s bylinkami servírujeme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!