Hrušky v horkém čokoládovém krému recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 2 lžíce med 1 lžíce pistácie 1-2 špetky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 200 g hořká čokoláda 1 lžíce citronová šťáva 250 ml smetana ke šlehání 1 sklenice půlené hrušky (0,7l)
Postup Hrušky v horkém čokoládovém krému recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky necháme na sítku okapat a 1/8 l kompotové šťávy spolu s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek.
Potřeme jím hrušky, dobře vychladíme.
Šlehačku, med a vanilkový cukr necháme přejít varem. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.
Hrušky upravíme na talířky, polijeme horkým krémem a posypeme pistáciemi nasekané na kousky.