Hrušky v horkém čokoládovém krému recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 lžíce med
1 lžíce pistácie
1-2 špetky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
200 g hořká čokoláda
1 lžíce citronová šťáva
250 ml smetana ke šlehání
1 sklenice půlené hrušky (0,7l)

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky necháme na sítku okapat a 1/8 l kompotové šťávy spolu s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek.

  2. Potřeme jím hrušky, dobře vychladíme.

  3. Šlehačku, med a vanilkový cukr necháme přejít varem. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.

  4. Hrušky upravíme na talířky, polijeme horkým krémem a posypeme pistáciemi nasekané na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!