Hruškový likér s vodkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cukr
400 ml vodka
2 l hruškový nektar
1 balíček citronové aroma Dr. Qetker
1 balíček Gelfix classik 1:1 Dr. Qetker

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce přelijeme hruškový nektar a přidáme citronové aroma.

  2. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru a přidáme do nektarového džusu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile nektar začne bublat, přidáme zbývající cukr. Promícháme a vaříme další 3 minuty.

  3. Hruškový nektar necháme asi 20 minut chladnout a přilijeme čistou a kvalitní vodku. Promícháme.

  4. Vychlazený hruškový likér přelijeme do lahví a po několika dnech můžeme ochutnávat.

  5. Hruškový likér je vypočítaný na 2,5 l.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!