Hruškový koláč z Touraine recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g hruška 1 balíček listové těsto 40 g vlašské ořechy krém 2 ks vejce 1 dl mléko 120 g cukr moučka 40 g hladká mouka 100 g smetana ke šlehání podle potřeby voda cukr krupice
Postup Hruškový koláč z Touraine recept
Postup přípravy receptu
-
Tvrdé hrušky očistíme, nakrájíme na osminky, následně je povaříme asi 10 minut v oslazené vodě. Povařené hrušky dáme pak okapat. Zralé hrušky můžeme nechat jen tak.
Do kastrolu dáme mouku a 2 žloutky a pomalu za stálého míchání přiléváme horké mléko. Pak přidáme cukr a smetanu. Kastrol dáme na mírný plamen a za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme.
Listové těsto pečlivě rozválíme. Vlašské ořechy nastrouháme. Zapékací koláčovou formu vyložíme i po stěnách rozváleným listovým těstem a střídavě naplníme vrstvou hrušek, nastrouhaných ořechů a krému. Hruškový koláč z Touraine pečeme ve středně horké troubě přibližně 30 minut.
Upečený hruškový koláč z Touraine můžeme podávat ještě teplý nebo až po zchladnutí, jak kdo má rád.