Hruškový koláč z Touraine recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g hruška
1 balíček listové těsto
40 g vlašské ořechy
krém
2 ks vejce
1 dl mléko
120 g cukr moučka
40 g hladká mouka
100 g smetana ke šlehání
podle potřeby
voda
cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdé hrušky očistíme, nakrájíme na osminky, následně je povaříme asi 10 minut v oslazené vodě. Povařené hrušky dáme pak okapat. Zralé hrušky můžeme nechat jen tak.

  2. Do kastrolu dáme mouku a 2 žloutky a pomalu za stálého míchání přiléváme horké mléko. Pak přidáme cukr a smetanu. Kastrol dáme na mírný plamen a za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme.

  3. Listové těsto pečlivě rozválíme. Vlašské ořechy nastrouháme. Zapékací koláčovou formu vyložíme i po stěnách rozváleným listovým těstem a střídavě naplníme vrstvou hrušek, nastrouhaných ořechů a krému. Hruškový koláč z Touraine pečeme ve středně horké troubě přibližně 30 minut.

  4. Upečený hruškový koláč z Touraine můžeme podávat ještě teplý nebo až po zchladnutí, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!