Hrušková povidla od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg hrušky
200 g cukr krystal
0.5 lžičky kyselina citronová
2 ks tlučený hřebíček
podle chuti
rum
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme je na menší kousky. V hrnci je podlijeme trochou vody a vaříme s cukrem. Vaříme tak dlouho, až se budou hrušky téměř podobat kaši. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Pokud se smíříme s malými kousky hrušek, můžeme i mixování vynechat.

  2. Do hruškové kaše přidáme kyselinu citronovou, koření a znovu krátce povaříme.

  3. Povidla nalijeme do sklenic, směs by měla být hustá. Skleničky povážeme celofánem a na chvíli je postavíme do trouby, aby se obsah pokryl škraloupem.

  4. Když do hotových povidel kápneme rum, rozhodně nic nezkazíme, naopak posílíme jejich odolnost proti zkáze.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!