Moje hrušková povidla recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml rum
10 ks hřebíček
300 g cukr krupice
2 kg hrušky
1 lžička kyselina citronová
1 balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu (2000g čisté váhy)

  2. Umleté hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky (celé hřebíčky vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso) a vaříme za občasného míchání 90 minut. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme 30 minut

  3. Nakonec vmícháme kyselinu citronovou, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme,a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout

  4. Skořicový cukr můžeme též nahradit cukrem vanilkovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!