Hrnkový jablkový koláč s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 1 hrnek cukr 1 hrst cukr 1/2 hrnku olej 2 ks vejce 8 dkg máslo 1 hrnek mléko 6 ks jablko 2 hrnky polohrubá mouka 1/2 hrnku polohrubá mouka 1 ks kypřicí prášek do pečiva
Postup Hrnkový jablkový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vše vymícháme do hladkého těsta
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhaná jablka osladíme cukrem
Dále si připravíme drobenku z másla, polohrubé mouky a cukru
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a poklademe jablkovou směsí. Nakonec poklademe drobenkou
Hrnkový jablkový koláč pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C, poté zmírníme teplotu na 180 °C a pečeme cca 20 minut, případně do zezlátnutí okrajů
Jablkový koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený na čtverce. Podle chuti můžeme posypat moučkovým cukrem.