Hrnkový jablkový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 hrnek cukr
1 hrst cukr
1/2 hrnku olej
2 ks vejce
8 dkg máslo
1 hrnek mléko
6 ks jablko
2 hrnky polohrubá mouka
1/2 hrnku polohrubá mouka
1 ks kypřicí prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vše vymícháme do hladkého těsta

  2. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhaná jablka osladíme cukrem

  3. Dále si připravíme drobenku z másla, polohrubé mouky a cukru

  4. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a poklademe jablkovou směsí. Nakonec poklademe drobenkou

  5. Hrnkový jablkový koláč pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C, poté zmírníme teplotu na 180 °C a pečeme cca 20 minut, případně do zezlátnutí okrajů

  6. Jablkový koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený na čtverce. Podle chuti můžeme posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!