Kedlubnový salát s paprikou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 ks kedlubna 100 g gorgonzola 1 lžička ocet balsamico 0,5 ks červená kapie 1 lžíce čerstvá bazalka mletý černý pepř 0,5 ks bílá paprika 2 lžíce extra panenský olivový olej 1 lžíce medvědí česnek
Postup Kedlubnový salát s paprikou
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky nakrájíme na kostičky. Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky a potom na nudličky. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Pokud není gorgonzola, použijeme nivu. Čerstvou bazalku a medvědí česnek nasekáme na kousky. Pokud nemáme medvědí česnek, tak salát jemně okořeníme sušeným česnekem, nebo prolisujeme půl stroužku česneku
Do mísy vlijeme kávovou lžičku octu balsamico a dvě lžíce panenského olivového oleje a lehce osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a promícháme. Do směsi přidáme nakrájenou zeleninu a gorgonzolu. Nakonec vmícháme nasekanou čerstvou bazalku, nebo bazalku smíchanou s medvědím česnekem. Salát promícháme a vychladíme
Kedlubnový salát s paprikou podáváme s pečivem. Salát je sytý a můžeme ho použít jako lehkou večeři.