Kedlubnový salát s paprikou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks kedlubna
100 g gorgonzola
1 lžička ocet balsamico
0,5 ks červená kapie
1 lžíce čerstvá bazalka
mletý černý pepř
0,5 ks bílá paprika
2 lžíce extra panenský olivový olej
1 lžíce medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky nakrájíme na kostičky. Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky a potom na nudličky. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Pokud není gorgonzola, použijeme nivu. Čerstvou bazalku a medvědí česnek nasekáme na kousky. Pokud nemáme medvědí česnek, tak salát jemně okořeníme sušeným česnekem, nebo prolisujeme půl stroužku česneku

  2. Do mísy vlijeme kávovou lžičku octu balsamico a dvě lžíce panenského olivového oleje a lehce osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a promícháme. Do směsi přidáme nakrájenou zeleninu a gorgonzolu. Nakonec vmícháme nasekanou čerstvou bazalku, nebo bazalku smíchanou s medvědím česnekem. Salát promícháme a vychladíme

  3. Kedlubnový salát s paprikou podáváme s pečivem. Salát je sytý a můžeme ho použít jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!