Hrníčková rumová bábovka s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 lžic olej
4 ks vejce
0 hrnečků rum
1 lžíce kakao
1 hrneček cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnečky polohrubá mouka
0 hrnečků horká voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
poleva
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s horkou vodou do husté pěny, postupně přišleháme olej, krupicový a vanilkový cukr, rum a do této hmoty lehce vmícháme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Polovinu těsta vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto.

  3. Rumovou bábovku zvolna upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí bábovku polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

  4. Hrníčkovou rumovou bábovku s čokoládovou polevou nakrájíme a podáváme ke svačině s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!