Hrníčková rumová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 lžic olej 4 ks vejce 0 hrnečků rum 1 lžíce kakao 1 hrneček cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnečky polohrubá mouka 0 hrnečků horká voda 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 balíček čokoládová poleva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Hrníčková rumová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s horkou vodou do husté pěny, postupně přišleháme olej, rum, krupicový a vanilkový cukr. Do této hmoty lehce vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.
Polovinu těsta vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Bábovku zvolna upečeme v předehřáté troubě.
Rumovou bábovku po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.
Hrníčkovou rumovou bábovku podáváme k šálku kávy nebo čaje.