Hrníčková rumová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 lžic olej
4 ks vejce
0 hrnečků rum
1 lžíce kakao
1 hrneček cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnečky polohrubá mouka
0 hrnečků horká voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček čokoládová poleva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s horkou vodou do husté pěny, postupně přišleháme olej, rum, krupicový a vanilkový cukr. Do této hmoty lehce vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.

  2. Polovinu těsta vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Bábovku zvolna upečeme v předehřáté troubě.

  3. Rumovou bábovku po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.

  4. Hrníčkovou rumovou bábovku podáváme k šálku kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!