Hrníčková cuketová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce kakao
0 hrnků mléko
1 hrnek cuketa
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek polohrubá mouka
0 hrnků mleté ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na odměřování surovin raději používám středně velký až menší hrníček (asi 300 ml). Cuketu oloupeme a nastrouháme. Vlašské ořechy také nastrouháme. Všechny suroviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu.

  2. Následně všechny ingredience smícháme v hladké polotekuté těsto - polohrubá mouka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, cukr krupice, nastrouhaná cuketa, ořechy, kakao, olej, mléko, vejce a špetka soli.

  3. Dvě třetiny těsta vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Třetinu těsta obarvíme kakaem, zamícháme a vlijeme na světlé těsto.

  4. Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Jestli je bábovka upečená, zkoušíme vpíchnutím špejle. Pokud je špejle po vytažení suchá, je bábovka hotová. Pečení trvá asi 45 minut, ale záleží na tvaru formy a velikosti hrníčku na odměřování.

  5. Hrníčkovou cuketovou bábovku podáváme jako chutný a vláčný moučník ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!