Hrníčková cuketová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžíce kakao 0 hrnků mléko 1 hrnek cuketa 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek polohrubá mouka 0 hrnků mleté ořechy 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Hrníčková cuketová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Na odměřování surovin raději používám středně velký až menší hrníček (asi 300 ml). Cuketu oloupeme a nastrouháme. Vlašské ořechy také nastrouháme. Všechny suroviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu.
Následně všechny ingredience smícháme v hladké polotekuté těsto - polohrubá mouka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, cukr krupice, nastrouhaná cuketa, ořechy, kakao, olej, mléko, vejce a špetka soli.
Dvě třetiny těsta vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Třetinu těsta obarvíme kakaem, zamícháme a vlijeme na světlé těsto.
Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Jestli je bábovka upečená, zkoušíme vpíchnutím špejle. Pokud je špejle po vytažení suchá, je bábovka hotová. Pečení trvá asi 45 minut, ale záleží na tvaru formy a velikosti hrníčku na odměřování.
Hrníčkovou cuketovou bábovku podáváme jako chutný a vláčný moučník ke svačině.