Hrníčková buchta z cukety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek olej 2 ks vejce 2 hrnky cuketa 1 hrnek cukr krupice 1 lžička mletá skořice 1 hrnek polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na ozdobu 2 balíčky skořicový cukr
Postup Hrníčková buchta z cukety recept
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme, vybereme dužinu se semeny a připravenou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy si odměříme 2 hrnky cukety a postupně přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, olej, mletou skořici a dobře promícháme.
Vzniklé těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vršek posypeme skořicovým cukrem a dáme péct. Místo skořicového cukru můžeme po upečení polít čokoládovou polevou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut, poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě asi 10 minut.
Hrníčkovou buchtu z cukety po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině nebo ke snídani.