Hrníčková buchta z cukety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek olej
2 ks vejce
2 hrnky cuketa
1 hrnek cukr krupice
1 lžička mletá skořice
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
2 balíčky skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, vybereme dužinu se semeny a připravenou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy si odměříme 2 hrnky cukety a postupně přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, olej, mletou skořici a dobře promícháme.

  2. Vzniklé těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vršek posypeme skořicovým cukrem a dáme péct. Místo skořicového cukru můžeme po upečení polít čokoládovou polevou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut, poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě asi 10 minut.

  4. Hrníčkovou buchtu z cukety po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině nebo ke snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!